2 Ekim günü Doyran Mahallesi'nde kendisinden haber alınamayan Ömer Erkan Boz, saatlerce süren aramaların ardından portakal bahçesinde ölü bulundu. Jandarma yaptığı çalışmada çocuğun av tüfeği ile başından vurularak öldürüldüğünü ve cesedinin bahçeye sürüklendiğini tespit etti. Soruşturmayı geniş kapsamlı yürüten ekipler, 8 yaşındaki çocuğun en son oynamak için arkadaşı 10 yaşındaki M.N.C'nin evine gittiğini tespit etti.
Portakal bahçesine sürüklenmiş
Ev sahibi T.N ve oğlu M.N.C'nin ifadesini alan jandarma, evin balkonunda oynayan M.N.C'nin boş zannederek tetiğe bastığı tüfeğin ateş alması sonucu Ömer Erkan Boz'un başından vurulduğunu, M.N.C'nin panikleyerek, arkadaşının balkondan düştüğünün sanılması için 2'nci kattan attıktan sonra portakal bahçesine sürüklediğini belirledi.
Şüphe uyandıran detaylar
Boz ailesinin avukatı Alperen Erol, soruşturma sürecinde kolluk kuvvetleri ve savcılığın üzerine düşen bütün görevleri yerine getirdiğini belirterek, "Hiçbir detay bile atlanmamıştır. Fakat vefat eden çocuğumuzun yakınlarına ciddi derecede baskı gelmektedir. Bunların şehir efsanesine dönmesinden korkuyoruz. Ajanslara düşen haberlerde 10 yaşındaki bir çocuğun tek başına balkondan atma, yere düşme eylemini uzak bir mesafedeki portakal bahçesine götürüp götüremeyeceği eylemini yapıp yapamayacağının sıkıntılarını yaşıyoruz. Ailemizin acısının yanında kafasındaki bu soru işaretlerinin giderilmesi adına genel soruşturma savcılığına ilgili müracaatlarımızı yapacağız" dedi.
Gerçekler ortaya çıksın
Baba Boz, "Kazanın ardından yapılan vicdansızlık bizi yaraladı. 10 yaşındaki bir çocuğun bu olayı yapacağına inanmıyoruz. Gerçekler ortaya çıksın" diye konuştu. İmam baba, evlat acısının çok zor olduğunu belirterek, "Vicdansızca yapılan hareket bizi yaraladı. Bu soruşturmanın arkasında duracağız. Gereken neyse yapılacağına inanıyoruz. Suçlular meydana çıkarsa rahatlayacağız" dedi. DHA
Yorumlar
Kalan Karakter: