Evladı Fatihanla Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar proje si kapsamında Osmanlı başkenti Edirne'ye gelen gençler, kentin altın üçgeni olarak tanımlanan Türk-İslam mimarisinin zirvesi Selimiye Camisi başta olmak üzere, hat yazılarıyla dikkati çeken Eski Cami ve Osmanlı'nın ilk revaklı avluyu uyguladığı Üç Şerefeli Cami'yi gezdi. Ardından grup, tarihçi-yazar Talha Uğurluel rehberliğinde Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ ve Kosova'da bulunan tarihi yerleri ziyaret etti.
Boşnaklar Müslüman olmuştu
200 genç Boşnakların Müslüman olmasının en önemli simgelerinden Akhisarlı Ayvaz Dede anısına 505 yıldır düzenlenen şenliklere katıldı. Şenlik Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü'nün konseri, Türkiye ve Bosna Hersek'ten ilahi gruplarınca söylenen ilahiler ve semazenlerin gösterisiyle sona erdi.
Muhteşem proje
Balkanlar’ın Türk tarihinde önemli bir kültür mirasına sahip olduğunu belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar" projesi kapsamında 200 genç, Balkanlar'ı ziyaret ediyor, ve geçmişten günümüze gelen kültürel değerlerimizi gezerek öğreniyor” dedi.
Yerel
Yayınlanma: 15 Haziran 2015 - 14:26
200 Genç Evladı Fatihanla Ayvaz Dede'nin izinde
11-18 Haziran tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "‘Evladı Fatihanla Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar" projesi kapsamında 200 genç, Balkanlar'ı ziyaret etti.
Yerel
15 Haziran 2015 - 14:26



