Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AKİŞMER TTM girişimiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Proje Pazarı 8 Ekim 2016 tarihinde, 10.00-17.00 saatleri arasında EXPO 2016 Antalya'da yapılacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Türk Tohumcular Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Bitki Islahçıları Alt Birliği işbirliği ile ilk defa uluslararası olarak gerçekleşecek ‘Uluslararası Bitki Islahı Proje Pazarı’nda, Araştırma Enstitüleri ve Üniversitelerden gelen ıslah projeleri, firmalar ile buluşturularak, Ar-Ge iş birlikleri için ilk adımlar atılmasına katkı sağlanacak.
Ülkeler projeleriyle katılacak
Ödüllü olarak düzenlenecek Uluslararası Bitki Islahı Proje Pazarı’na Türkiye'nin dört bir yanındaki Tarımsal Araştırma Enstitülerinde ve Ziraat Fakültelerinde çalışan araştırmacıların yanısıra, Cezayir'den Fransa'ya, İran'dan Yunanistan'a, yabancı ülkelerden proje sahipleri de katılacak. Üniversite basın merkezinden verilen bilgi de ayrıca Bitki ıslahı konusunda 8 uluslararası 52 ulusal proje EXPO 2016 Kongre Merkezi’nde sergilenecek.
Nitelikli insan kaynağı A.Ü de
Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AKİŞMER TTM’nin Müdürü Prof. Dr. Ayşe Boztosun; “Köklü bir Ziraat Fakültesi'ne sahip olan Akdeniz Üniversitesi'nin teknoloji transfer ofisi AKİŞMER olarak, böyle önemli bir etkinliğin organizasyonunu üstlenmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Akdeniz Üniversitesi, nitelikli insan kaynağıyla bu alanda önemli katkılar yapacak. Tarım sektöründeki kaliteli çalışmaların ve işbirliklerinin artırılması için yeni projeler art arda gelecek.” diye konuştu.
GÜNDEM
Yayınlanma: 30 Eylül 2016 - 13:41
A.Ü'den Türkiye'de bir ilk proje
TÜBİTAK desteği alarak dördüncü faaliyet yılına giren Teknoloji Transfer Ofisi ile Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, “Uluslararası Bitki Islahı Proje Pazarı” ile ulusal ve uluslararası arenada bir ilke imza atıyor
GÜNDEM
30 Eylül 2016 - 13:41
