Hizmet sağanağından nasibini alan mahallelerden biri de Muratpaşa İlçesi’ne bağlı Demircikara. Antalya’nın en eski mahallelerinden Demircikara’nın Muhtarı Ayşe Pekçen, ASAT’ın yağmur suyu yatırımları ile korkulu rüya görmekten kurtulduklarını belirterek, “Mahallemize yapılan yatırım belki de yüz yılın yatırımı” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi kentin her mahallesine hizmet yağdırıyor. Bu hizmet sağanağından nasibi alan mahallelerden biri de Antalya’nın en eski yerleşim yerlerinden Demircikara Mahallesi. Yıllardır altyapı sorunları, istek ve taleplerin karşılık bulmaması gibi problemler yaşayan Demircikara Mahallesi’nde sorunlar tarihe karıştı. MUBİM aracılığı ile tüm taleplerini tek bir tıkla Büyükşehir Belediyesi’ne ileten Demircikara Mahalle Muhtarı Ayşe Peçen de Büyükşehir Belediyesi’nin mahallesinde gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendirdi.
100 YILIN YATIRIMI
Başkan Menderes Türel’in göreve gelmesiyle Antalya’daki hizmet sağanağından mahallesinin de nasibini aldığını söyleyen Peçen şunları anlattı: “Büyükşehir Belediye başkanımız başta olmak üzere daire başkanlarımızla, belediye personelimizle işbirliği içindeyiz. 10 bin nüfusuyla Antalya’nın en eski mahallelerinden biriyiz. Hızlı büyüyen mahallemiz altyapı çalışmalarında yaşanan gecikmeler nedeniyle sıkıntılı günler geçirmemize neden oluyordu. Antalya zaman zaman çok büyük yağışlara maruz kalıyor. Geçtiğimiz yıllarda Çaybaşı Mahallesinden, Meydankavağı mahallesinden gelen yoğun yağıştan dolayı mahallemizde haneleri su bastı, ticarethaneler mahvoldu. Büyükşehir Belediyesi ASAT ekipleri iki aydır mahallemizde kanalizasyon sorunu ortadan kaldıracak çalışmalar yapıyor. Buradaki yapılan yatırım belki de yüz yılın yatırımı.”
MODERN ULAŞIM OLANAKLARI
Büyükşehir’e ilettikleri taleplerin kısa sürede cevaplandığını ifade eden Peçen, şöyle devam etti: “Burhanettin Onat Caddesi, Narenciye Caddesi, Paşa Kavakları Caddesi, Avni Tolunay Caddesi Büyükşehir Belediyemizin hizmet sınırları içinde olan caddelerimiz. Antalya’nın ilk doğalgaz alan mahallelerinden bir tanesiyiz. Avni Tolunay Caddesi, Narenciye Caddesine yapılan büyük yatırım bizim doğalgaz almamızı sağladı. Bu hattın yüzde 80’i aktif olarak mahallelimiz tarafından kullanılıyor. Ulaşım konusunda da mahallemize büyük kolaylıklar sağlandı. Narenciye Caddesi üzerindeki duraklarımız modern bir şekilde yenilendi ve otobüs hatlarındaki düzenlemeyle mahalle halkının talebiyle Lara bölgesine ulaşım daha kolay hale geldi. Vakıf arazileri de mahallemizde bulunuyor. Bunlarla ilgili de son çalışmaların yapılacağını duyurusunun haberlerini aldık, en kısa zamanda bunlarla da ilgili detayları inşallah mahalle sakinlerimize ulaştıracağız.”
5 YILDIZLI HİZMET: MUBİM
Muhtarlık Bilgi Merkezi’nin (MUBİM) muhtarların işlerini çok kolaylaştırdığını vurgulayan Muhtar Ayşe Peçen, MUBİM’in kendileri önemini şu cümlelerle aktardı: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in takdirleriyle oluşturulan MUBİM bize çok büyük kolaylık sağlıyor. Her yıl 5 yıldızlı otelde düzenlenen istişare toplantılarında bir araya geliyoruz. Muhtarlarımızla fikir alış verişi yapıyoruz, kaynaşma ortamı sağlanıyor. Bunun yanı sıra ailelerimizin birbiri ile olan ilişkileri çok olumlu, orada tanışıp hala görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Hizmet noktasında da hem Büyükşehir Belediye Başkanımızla hem de daire başkanlarımızla sıkıntılarımızı paylaşıp sohbet etme imkanı buluyoruz. Ben her yıl MUBİM toplantılarına katılıyorum. Burada mahallemin sorunları ile ilgili birimlerle görüşmeler yaptığımızda eksikliklerimizi anlatıyoruz. MUBİM’in nasıl işlediğini anlamak için mesaj sistemi, fax sistemi, telefon sistemi, bunların hepsinden hizmet almaya başladık. Belediyemize sadece sohbet etmek, çay ve kahve içmek için gidiyoruz. Bu toplantılar da hem bizlere hem de Antalya’mızın mahallelerine iyi geliyor.” Dedi. Ali ÇALIŞKAN
GÜNDEM
Yayınlanma: 16 Mayıs 2017 - 11:27
Güncelleme: 16 Mayıs 2017 - 11:36
Antalya'da Büyükşehir rüzgarı esiyor Demircikara'da yüzler gülüyor
Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinden kırsala, 911 mahallede sürdürdüğü hizmet seferberliği yüzleri güldürüyor.
GÜNDEM
16 Mayıs 2017 - 11:27
Güncelleme: 16 Mayıs 2017 - 11:36

