Selamet Güneş, atık kapı-pencere cam parçalarını, cam soda, bira, ilaç şişelerini, otomobil camlarını toplayıp, sanat çalışmalarında kullanıyor. Güneş, "Düz cam üzerine desen çizimi yapıyorum, üzerine de renklendirdiğim cam parçalarını yerleştiriyorum. 800-900 derece sıcaklıktaki fırına sürüp, parçaların yumuşayarak birbiriyle kaynaşmasını sağlıyorum. Fırından çıkınca da üzerinde rötuş yapıyorum" dedi.
Atık otomobil camlarından masa, sehpa üzerine kaplama da yapan Selamet Güneş, ayrıca düz cam üzerine dijital baskı ile hediyelik eşyalar üretiyor. Güneş, cam sanatını çok sevdiğini, hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "Atölyemi kurabilmek için evlerimi sattım, büyük yatırım yaptım. İlk etapta cam seramik fırını satın aldım. Farklı objeler üretip, Saat Kulesi, Yivli Minare, Üçkapılar, Düden Şelalesi gibi Antalya'nın simgelerini de cam sanatına yansıtıp, Antalya hatırası olarak yerli ve yabancı turiste satışını sağlayacağım" diye konuştu.
Güneş, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine de kapısını açtı, atölye imkânından faydalanmalarını sağladı.
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 20 Ağustos 2015 - 11:53
Atık cama hayat veriyor
İnşaat işleriyle uğraşan Selamet Güneş, cam sanatına merak sarınca Varsak Mahallesi'nde atölye kurdu. Atık cam parçalarını fırında pişirip sanat eserlerine dönüştüren Güneş, dekoratif süs eşyaları, duvar panoları üretimine başladı
KÜLTÜR-SANAT
20 Ağustos 2015 - 11:53

