Doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu yürüme geriliği bulunan torununu yıllardır okula ve hastaneye sırtında taşıyan 57 yaşındaki Ayşe Uysal'ın tek isteği, akülü sandalye verilmesi.
Isparta'nın Eğirdir ilçesi Bağıllı köyünde yaşayan Halil-Gülfuz Uysal çiftinin ilk çocukları Ali Uysal'da (9), doğumda oksijensiz kalması sonucu kaslarında gelişim bozukluğu oluştu. Bu nedenle ayaklarını düz basamayan, denge sorunu yaşayan Uysal, yürüyemiyor.
Anne babasının hastalıkları nedeniyle ilgilenemediği küçük Ali ile babaannesi Ayşe Uysal ilgilenmeye başladı. Torununun her sorunuyla ilgilenen Ayşe nine, sağlığına kavuşacağı günleri dört gözle bekliyor. Uysal, torununu haftada bir kez Isparta kent merkezindeki rehabilitasyon merkezine, bir kez de Antalya'ya, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getiriyor. Ayşe nine, tekerlekli sandalyesi bulunmayan torununu okula ve hastaneye sırtında taşıyor.
İYİLEŞMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPARIM
Ayşe Uysal, yaptığı açıklamada, torununun erken doğum ile dünyaya geldiğini ve 1 ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.
Epilepsi hastası torununun aynı zamanda doğumda oluşan sorunlar nedeniyle kas gelişimindeki bozukluk sonucu yürüyemediğini anlatan Uysal, hastaneye ve okula sürekli sırtında taşıdığını kaydetti.
Küçükken zayıf olması nedeniyle fazla güçlük çekmediğini ancak hem torununun büyümesi hem de kendisinin yaşlanmasıyla zorlandığını ifade Uysal, "Ne olursa olsun torunumu hastaneye götürmem gerekiyor. Onun iyileşmesi için her şeyi yaparım. Torunumu çok seviyorum. Her şeye onun için katlanıyorum" dedi.
Torununun Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ayağının düz basmasıyla ilgili bir ameliyat edildiğini, doktorların "düzelme ihtimali var" dediğini anlatan Uysal, ameliyatın ardından hastalığın geçmesini umduğunu dile getirdi.
Uysal, okula ve hastaneye daha rahat götürebilmek için hayırseverlerden torununa akülü sandalye hediye edilmesini istedi. AA
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Mayıs 2013 - 18:32
Ayşe nine, torununu 9 yıldır sırtında taşıyor
57 yaşındaki Ayşe Uysal, yürüyemeyen 9 yaşındaki torununu okula ve hastaneye sırtında taşıyor -Ayakları ve beli ağrıyan ancak torunu için her zorluğa katlanan Ayşe ninenin tek isteği, akülü sandalye.
GÜNDEM
23 Mayıs 2013 - 18:32

