Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü üyeleri, halen tutuklu olan Hatay Milletvekili Avukat Can Atalay ve arkadaşları için Ağır Ceza Mahkemesi Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu ve basın açıklaması yaptı. Antalya Adliyesi önünde gerçekleştirilen eyleme, CHP İl Başkanı Nail Kamacı da destek verdi. TİP adına açıklamayı okuyan Yunus Başaran, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın esaretinin 228’inci günü olduğunu hatırlattı. Anayasa Mahkemesi’nin 21 Aralık’ta Can Atalay’ın başvurusu hakkında ‘seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’ ile ‘Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmettiğini belirten Başaran, bu hükmün gerekçeli kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ilettiğini söyledi. Başaran, “Anayasa Mahkemesi böyle dememiş gibi önceki gün Yargıtay 3. Daire’ye kararı geri gönderdi. Arkamızda ‘Adalet Sarayı’ yazıyor. Ama maalesef bu ‘adalet’ saraylardan çıkmıyor. İstiyorlar ki biz susalım, sinelim, geri çekilelim. Ama bilmedikleri bir şey var, biz diğerlerine benzemeyiz. Bizim bu ülkenin tarihinde yakmadığımız zindan, vermediğimiz can kalmadı. Onun için bu haklı mücadelemize Can Atalay özgürlüğüne kavuşana kadar devam edeceğiz” dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM’
“Can Atalay başta olmak üzere tüm gezi tutsaklarını, diğer siyasi tutsakları tek tek faşizmin zindanlarından el birliğiyle, ortak mücadelemizle geri alacağız” diyen TİP Üyesi Başaran, Can Atalay’ın geçenlerde hapishaneden gönderdiği ses kaydında kendinden değil, Hatay halkının depremden sonra yaşadıklarından bahsettiğini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde futbolda yaşanan yumruklu saldırıya değinen Başaran, hakeme yumruk atan spor kulüp başkanının dahi serbest bırakılıp alkış tutulmasına tepki göstererek, “Halkını savunan, geziyi savunan, Sakarya Hendek’teki hayatını kaybeden işçileri savunan, Anadağ’da yanan kız çocuklarını savunan, Hatay için mücadele etmek isteyen ve Hatay halkının iradesiyle milletvekili seçilen can yoldaşımız 2’nci kez hakkında ihlal kararı verilmesine rağmen Anayasa ayaklar altına alınarak tahliye edilmiyor. Şimdi biz soruyoruz? Yargı kendi yasasına uymuyorsa kim bu yasaya uyacak? Biz haklarımızı sonuna kadar demokratik yollarla aramaya devam edeceğiz. Bunun kanunsuzlara da bu zorbalara da anladığı dilden cevap vermeyi sürdüreceğiz. Biz can yoldaşımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

‘KARARI TANIMIYORUZ’
TİP Üyesi Avukat Tuncay Koç da kararın Anayasaya ve hukuka uygun bir karar olmadığını dile getirdi. Talimatın Saray’dan geldiğini öne süren Koç şunları söyledi; “Anayasanın 153. Maddesi uyarınca karar sadece yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlıyor. AYM kararını uygulamayan, talimatla hareket eden mahkeme heyetinin bu tutumu karşısında onları ve yazdıkları talimatı tanımıyoruz. İşlerini yasalara uygun ve ciddiyetle yapması gereken bu mahkemenin uygulama zorunluluğu bulunan AYM kararı karşısındaki bu tutumu aleni suçtur ve bu heyetin üyeleri bir an önce HSK tarafından görevden alınmalıdır. Hatay halkının iradesi olan Can Atalay’ın özgürlüğü artık daha fazla gasp edilmemelidir.” ‘Adalet Nöbeti’ne destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise mahkemenin tutuklu milletvekili için aldığı kararı kınadığını vurgulayarak, “Can Atalay davası olmaktan çıkmış, millet özgürlüğüne müdahale gelen bir dava olmuştur. Bu anlamda Can Atalay’ı bütün kalbimizle destekliyoruz. Özgürlüklerimiz o günden sonra kısıtlanmaya başlamıştır. Biz de bir araya gelerek mücadelemizi sürdürmeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda samimidir” ifadelerini kullandı. (www.akdenizmanset.com.tr) 
