Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde, 98 milyon liraya mal olan ve Türkiye'nin en modern bakımevlerinden biri olan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi. Başkan Muhittin Böcek’e eşlik eden hayvan severler, Antalya’ya böyle bakımevi kazandırmasından dolayı teşekkür etti. Başkan Muhittin Böcek beraberindekilerle ilk olarak merkezdeki ameliyathaneler ve revirleri inceledi, merkeze getirilen kedi ve köpeklerin nasıl bir süreçten geçtiğine dair görevli veteriner hekimlerden bilgi aldı. İncelemesi sırasında trafik kazası sonrasında merkeze getirilen bir köpeği severek, ‘Şanslı’ ismini veren Başkan Böcek, basın mensuplarına ameliyathaneleri gezdirirken, Türkiye’de kemik operasyonu yapan tek bakımevi olduklarını hatırlattı. Başkan Muhittin Böcek, kedi kliniğinde ise yoğun bakımda tedavi gören kediler hakkında bilgi aldı. Başkan Böcek, alttan ısıtmalı özel bölümde yer alan kedileri severken, beraberindeki hayvan severler, alttan ısıtmalı alanları tüm barınaklarda görmek istediklerini söyledi.
HAYVAN SEVERLER MUTLU
Burada gazetecilere bir açıklama yapan Başkan Böcek, "84 dönüm arazi üzerinde kurulu barınağımız için 98 milyon lira harcadık ve can dostlarımıza yakışan bir alan oldu. Merkezde 24 veteriner, 12 tekniker ve hayvan bakıcılarıyla 81 personel çalışıyor. 2 acil müdahale aracımız bulunuyor. Şu anda 121 engelli köpek, 66 engelli kedi, yasaklı ırklardan 147 köpek var. Toplamda 524 köpek, 214 kedi var. Günlük 60 civarında kedi, köpek geliyor. Deprem bölgesinden de yaklaşık 30 köpek geldi ve onların da bakımı yapıldı" diye konuştu. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Temsilcisi Sevda Kıraç da bakım evinin önemine dikkat çekerek , “Başkanımızla birlikte bakımevini birlikte inceledik. Her şey çok ince düşünülmüş. Teknolojik cerrahi aletler, cihazlar ile çok güzel bir yer olmuş. Emeği geçen herkese ve Muhittin Başkan’a Antalya’ya böyle bir merkez kazandırdığı için teşekkür ederim” dedi. Sokak hayvanları aktivisti Erka Zor ise "Barınakların gerçek sahipleri bizleriz. Muhittin Başkanımızla koordineli bir şekilde çalışabiliyoruz" dedi.
Murat ESENTEKİN
GÜNDEM
Yayınlanma: 04 Nisan 2023 - 15:54
'Can Dostlar'a modern tesis
Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
GÜNDEM
04 Nisan 2023 - 15:54
