Son zamanlarda artan holiganizm hepimizin şikayetçi olduğu bir konudur. Bu noktada maalesef yeterince caydırıcı cezalar uygulanmıyorda diyebiliriz. Futbolda şiddet aslında çözümü bir o kadar kolay bir o kadar zor. Zorluklarının nedeni açıklamamız uzun sürer. Ama TVlerde dendiği ve gazetelerde yazıldığı gibi istenilse çözülür.
Gelelim köşe yazımızın başlığına. Bu hafta sonu oynanan İstanbul Başakşehir-Trabzonspor müsabakasında o iki küçük çocuğa yapılan uygulamayı kabullenemiyorum. Biz ne bu kadar hoşgörüsüz olduk. Öncelikle Hababam Sınıfını izlemeyen yoktur. O seride unutmayın o sahneyi Galatasaray-Fenerbahçe maçını yan yana izliyorlardı. Ne ara bu kadar müsamahasız olduk.
Geçtiğimiz yıllarda sosyal medyada eşiyle birlikte maça giden adamın isyanı vardı. Sanırım Antalya-Konya maçında Antalyaspor taraftarları arasında olan bir kadına karşı gruptan laf atılmıştı. Oysa bir adam karısı yanındaysa küçük düşmesin diye tartışılmaz adabı vardı eskiden.
Bu arada Antalyaspor Galatasaray maçındada rakip formalı küçük çocuk protesto edildiği sosyal medyaya yansımıştı. Onu da sadece Antalyaspor taraftarı olan birisi olarak bize yakışmadığını söyleyeyim. Üstelikte bu kentte ekmek yiyen birisinin önce Antalyaspor dememesine kafasına kan sıçrayacak kadar kızan birisi olarak bunu söylüyorum. Futbol bir spordur. Spor ise toplumsal sosyalleşmeyi sağlar. Bu nedenle özellikle kadın ve çocukların olduğu ortamlarda bu tarz yakışıksız fanatikliğin cezalandırılması noktasındayım.
Bu arada Antalyaspor da bir teknik direktör değişikliği yaşandı. Takımda bazı sorunların olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ben genelde futbol yazılarımızı yazarken futbolun sadece sahada değil ekonomik bir işletme olduğunu söylerek yazıyorum. Antalyaspor bu sıkıntılı günleri atlatsın. Akademik ve sosyal anlamda yazmayı biriktirdiğim konular var. Bende yeni hocayı taraftar olarak merakla bekliyorum. Umarım Antalyaspor güzel günlere biran önce kavuşur.
Son olarak holiganizm bu ülkeye yakışmıyor. Sahada futbolu proveke eden futbolcular bu ülkeye yakışmıyor. Küçücük çocukların gözlerinde korkuya sebep olmak bize hiç yakışmıyor. Ülke olarak eskisi gibi yan yana nasıl maç izleriz bunların çözüm yolları konusunda ısrarcı olmalıyız.
GÜNDEM
Yayınlanma: 21 Eylül 2017 - 11:00
Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 11:02
Formama Dokunma
GÜNDEM
21 Eylül 2017 - 11:00
Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 11:02

