Erasmus+ kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Trabzon ve İzmir’in ardıdan Antalya’da gerçekleştirilen çalıştay, genç gazeteciler ve öğrencileri bir çatı altında topladı. 4-6 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılara; medya okuryazarlığı, eleştirel düşünme, beden dili ve etkili iletişim üzerine eğitimler verildi. Dezenformasyon ve sosyal medya kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturulması hedeflenen eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında düzenlenen TRT Antalya Radyosu ziyaretine katılan katılımcılar farklı tecrübe ve deneyimler kazanma fırsatı buldu. Çalıştay genç katılımcıların aktif katılımı ve yaptıkları sunumlarla birlikte sona erdi.
ULUSAL ZİRVE TRABZON’DA
Antalya’da gerçekleştirilen çalıştay hakkında konuşan İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, “Buradaki çalıştayımızla birlikte Trabzon ve İzmir’in ardından çalıştayın üçüncü ve son ayağını tamamladık. Burada öğrencilerimiz hem teorik bilgiler aldı hem de uygulama atölyeleriyle birlikte çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca TRT Radyosu’nda bulunma fırsatı yakaladılar. Aldığımız geri dönüşlere göre gençlerimiz memnun kaldı. Biz de onlardan memnun kaldık. Mayıs ayının başında ulusal zirve kapanışını Trabzon’da yapacağız. Buradaki tüm gençleri Trabzon’da ağırlamaktan onur duyacağız” dedi.
‘ETKİLEŞEREK ÖĞRENDİK’
Çalıştaya eğitimci olarak katılan, gençlerin enerjisi ve yaratıcılığı hakkında konuşan Doç. Dr. Kıvılcım Romya Bilgin ise şunları kaydetti: “Daha önce Trabzon ve İzmir'de de gençlerle bir araya geldik. Üçüncü seferde de Antalya'dayız. Bundan sonra da hem Trabzon'da, hem İzmir'de, hem Antalya'da bir araya geldiğimiz gençlerle bir ulusal zirve gerçekleştireceğiz. Süreç boyunca genç arkadaşlarımızla çok değerli etkileşimlerde bulunduk. Biz onlara eğitim vermek için geldik ama eğitim olarak adlandırmak saygısızlık olur. Aslında biz karşılıklı olarak etkileştik ve onlardan da çok şeyler öğrendik. Gençlerin enerjisi, dinamizmi, umudu ve yaratıcılığı açıkçası bu çalıştayın en keyifli tarafıydı.”