İşi siyasete dökerim
Kırcami’de ‘İmar Şenliği’nde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Bundan sonra bu planın başına bir şey gelirse o zaman ben de işi siyasete dökerim, o zaman siyaset konuşurum” dedi.
Yayınlanma :
28.03.2022 15:36
Güncelleme :
28.03.2022 15:36
Antalya’da 8 mahallenin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içeren 1481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami’de imar planlanın belediye meclislerince onaylanmasının ardından bölgede şenlik düzenlendi. Başkan Uysal da şenliğe eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldı.Başkan Uysal, Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular mahalleleriyle birlikte Fener ve Çağlayan’ın belli bölümlerini kapsayan Kırcami’nin sakinleriyle buluşmasında bölgede büyük bir mücadele verildiğini söyledi. Bu mücadelenin özünün vatandaşının hakkını ve hukukunu korumanın oluşturduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Burada bu mücadele verilirken konuyu ilk dakikadan beri tamamen siyasetin dışında tuttuk. Asla siyasi bir açıklamaya konu etmedik. Asla seçimlerde konuşmadık” dedi.
‘ARTIK ÖNÜMÜZ AÇILDI’
Süreç içinde her zaman vatandaşın lehine ne yapılabilir olduğuna baktıklarını dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:“Hep bunu düşündük. İşler yürüsün, hep bunu düşündük. Zayiatı minimumda nasıl tutarız ona baktık.Plan bitti. Nasıl arttırırız vatandaşın hukukunu diye araştırdık. İşte son aldığımız kararlar var. Biliyorsunuz. Ona baktık. Cumartesi, pazar bile buna çalıştık.Üç gün kaybetmeyelim diye cuma günü mesai saati sonunda meclis toplantısı aldığımız oldu. Sonuna kadar mücadele ettik. Şimdi önümüz açıldı. Hızla sahada planımızı gerçekleştireceğiz.”
‘OLMAZ’ DENİLEN OLDU
Tüm bunlara rağmen kapalı kapılar ardında yine bir şeyler çevirmeye çalışanlar olabileceği konusunda uyarıda bulunan Başkan Uysal, “Önceki planda, bilirkişi raporu yüzde 100 lehimize olmasına rağmen mahkeme tam zıttı karar verdi. Olağanüstü, sıra dışı bir şey. 22 sene avukatlık yaptım. Kırcami imar planına kadar, bilirkişi raporlarıyla tespit edilen bir konuda, bilirkişi raporunun zıddına mahkeme kararını ömrümde hiç görmedim” diye konuştu. Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:“İnşallah, artık hiç kimse cesaret edemeyecek ama bundan sonra,mahkeme kararıymışbilmem neymiş hiç kimse numara yapmasın. Bu planın başına bir şey gelirse, kimden bileceğimizi çok iyi biliriz. Bunu buradan söylüyorum. O zaman işi siyasete dökerim. O zaman siyaset konuşurum. Ben bu planı biliyorum. Bu plan bu plan bilirkişi raporlarıyla onaylanmış bir plandır. Bu plan mahkemelerden geçebilecek bir plandır. Geçmesi gereken bir plandır. Sıra dışı, sürpriz bir şey olursa hiç kimse gelip de ‘Yapamamışlar planı. Şurasını eğri yapmışlar da mahkeme iptal etmiş’ diyemez. O numarayı biz yemeyiz. Kırcaminin, Kırcamililerin, bizim zekamızı, sezgimizi, iyi niyetimizi küçümsemesinler. Numara yapmasınlar. O zaman işi sonuna kadar siyasete dökerim.”
Haber Merkezi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: