Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri kıyasıya bir yarışa sahne oldu. Gazetemizin baskıya girdiği 00.30 itibarıyla yüzde 93’ü açılan sandıklardan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 53.3, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a da yüzde 39.7 oranında oy çıktı. ATA İttifakı adayı Sinan Oğan da Antalya’da yüzde 6.4 oranında oy aldı. Milletvekilliğinde ise CHP yüzde 37.2 oranında oyla 7 milletvekilliği kazanırken, AK Parti aldığı yüzde 30.2 oranındaki oyla 6 milletvekilliğinin sahibi oldu. İYİ Parti yüzde 12.8, MHP de yüzde 10.9 oranında oylarla 2’şer milletvekili sahibi oldu.
MHP OYLARI ARTTI
Resmi olmayan sonuçlara göre CHP’den Sururi Çorabatır, Aliye Coşar, Serap Yazıcı Özbudan (Gelecek), Şerafettin Kılıç (Saadet Partisi), Mustafa Erdem ve Murat Özçelik Antalya’yı temsilen TBMM’ye gidecek isimler olurken, AK Parti’nin yeni dönem milletvekilleri de; Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Atay Uslu, Kemal Çelik ve İbrahim Ethem Taş oldu. Seçimin sürpriz partisi MHP oldu. Bir önceki seçimde bir olan milletvekili sayısını ikiye çıkaran MHP, oy oranını da oldukça artırdı. MHP’den mevcut milletvekili Abdurrahman Başkan’la beraber il eski başkanı Hilmi Durgun da TBMM’ye gitme hakkı kazandı. Son seçimde İYİ Parti’den Uğur Poyraz ve Aykut Kaya, MHP’den Abdurrahman Başkan ile Hilmi Durgun da Antalya’nın yeni milletvekilleri arasına isimlerini yazdırdı. 2018 seçimlerinde 3 milletvekilliği kazanan İYİ parti ise vekil sayısını ikiye düşürdü. İYİ Parti’den Uğur Poyraz ve Aykut Kaya milletvekili oldu. Yeşil Sol ve Türkiye İşçi Partisi’nin aldıkları oy ise milletvekili çıkarmaya yetmedi.
BAŞKANLARDAN UYARI MESAJLARI
Öte yandan oy sayımı devam ederken CHP’li Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediye başkanları sosyal medya hesaplarından seçmene uyarı mesajları gönderdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal twetter paylaşımında, “38 ilden büyük Muratpaşa’mızda 82 okulda yer alan 1046 sandıktan henüz sadece 149 sandığın verileri sisteme girildi. İtirazlarla sonuç geciktiriliyor. Kimse endişe etmesin biz bu oyunu İstanbul seçimlerinden biliyoruz. Sandık başında görev alan, emek veren, halkın iradesine sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biraz daha sabır. Her şey çok güzel olacak” yorumunda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, “Açılmayan 1.755 sandık bulunuyor” başlıklı paylaşımında, “Sevgili hemşerilerim, Antalya’da toplam 5.592 sandık var. Lakin daha açılmayan 1.755 sandık bulunuyor. Daha sisteme girilmemiş oylar var. Ajansların paylaştığı veriye göre Antalya’da 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 53.08 ile önde. Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerimiz başta olmak üzere partimizin önde çıkacağı birçok sandık var. Oy oranımız daha da artacaktır. Kıymetli hemşerilerim elinizdeki ıslak imzalı tutanaklar olduğu sürece gerçekler ortaya çıkacaktır. Lütfen sandıklardan ayrılmayın” ifadelerini kullandı. Yine Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de benzer ifadelerle sandıklardaki görevlilere, imzalı tutanakları görene kadar sandık başından ayrılmamaları mesajını verdi.
.
Ramazan Bozca-Serçin ÇILDIR-Murat ESENTEKİN
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Mayıs 2023 - 03:56
İŞTE YENİ VEKİLLER
Yüzde 93’ü açılan sandıklardan çıkan gayri resmi sonuçlara göre Gayri resmi sonuçlara göre Antalya’da CHP 7, AK Parti 6, İyi Parti ve MHP de 2’şer milletvekilliği kazandı.
GÜNDEM
15 Mayıs 2023 - 03:56