LÖSEV’in Türkiye genelinde düzenlediği ‘İyilikler Çarşısı’ Ramazan ayında da kapıları LÖSEV aileleri için Cam Piramit’te kapılarını açtı. Yardıma muhtaç aileler için gerçekleştirilen İyilikler Çarşısı’nda etiket ve fiyat olmamasının yanı sıra ihtiyaç sahipleri temel gıdadan giysiye ve hijyen ürünlerine ücretsiz şekilde ulaşırken, bağışçılar da dayanışma zincirine ortak oldu. Birçok ailenin katıldığı İyilikler Çarşısı’nda LÖSEV gönüllüleri ve aileler de lösemiyle karşılaşma sürecini ve LÖSEV ile tanışma serüvenlerini anlattı.
‘LÖSEV HEP VAR OLSUN’
İki çocuk annesi olan Sevda Atalay (44), kızı Meliha Melike’nin (6) hastalık sürecinden bahsederek, ailesinde şimdiye kadar bu hastalığa rastlamadıklarını anlattı. Anne Sevda Atalay, kızının lösemiye yakalanmasını ve LÖSEV’le tanışma sürecini şöyle aktardı: “Süreç, kızımın geçen yıl Ağustos ayında boğazı ağrımasıyla başladı. Hastanede, ‘Boğazı şişmiş’ denildi. Bir hafta antibiyotik kullandı. Sonrasında kızım boğaz ağrısının geçmediğini söyledi. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde, bu sefer kan testi yapıldı. Bir hafta bekledikten sonra Doktor bizi Tıp Hastanesi’ne sevk etti. Ardından teşhis konuldu ve hemen tedaviye başladık, 6 ay oldu. Bir dönem çok ağır kemoterapi gördük ama şu anda biraz daha hafifledi. Gerçekten çok zor bir süreç. Bu süreçte maddi manevi çok zorda kalıyorsunuz. Hem maddi hem manevi anlamda LÖSEV, gerçekten dünya durdukça LÖSEV var olsun. Üstün Bey ve burada emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.”
‘PSİKOLOJİK DESTEK BEKLİYORUZ’
“Daha öncesinde biz LÖSEV olduğunu bilmiyorduk. Eczaneye gittiğimizde eczanede LÖSEV kutusu vardı. Çocuklar benden para alıp oraya para atıyordu. Daha sonra büyük kızımla eczaneye gittiğimizde kızım, ‘Anne bak şimdi biz buraya hep para atıyorduk. Şimdi onlar bize para veriyor’ dedi. Biz hastaneye ilk yattığımızda 50 gün hastanede kaldık ve LÖSEV’den arkadaşlar geldiler. Bize yardım edeceklerini söylediler. Açıkçası bana ilk başta böyle bir şey mantıklı gelmedi. Neden? Şu zamanda kimse kimseye karşılıksız bir lira para vermiyor. İkinci ay yine aradılar. Bu kez ikna olup LÖSEV’e kaydolduk ve o ay baktığımızda bize yardım ettiler. Gerçekten o kadar çok iyi geldi ki. Yani insan bazen duygularını kelimelerle anlatamıyor ama hepsinden Allah razı olsun. İyi ki varlar. LÖSEV ailesi olarak psikolojik destek istiyoruz. Kızım normalde çok neşeli fakat bu hastalığa yakalandıktan ilk 50 gün hiç konuşmadı. Bu süreçte gerçekten psikolojik olarak desteğe ihtiyacımız var.”
‘HER ZAMAN YANIMIZDALAR’
Kendisine lösemi teşhisi konulan Beren Karaca’nın annesi Derya Karaca ise, kızının bu hastalıkla karşılaşmasını ve süreci şöyle anlattı: “2023’ün Ocak ayında bu tanıyla karşılaştık. İlk birkaç gün yoğun bakımda yattık. Sonrasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Elif hocayla tanıştık. Bu konuda sağ olsun Elif Hoca bize çok yardımcı oldu. Kemoterapi sürecimiz oldu. Bayağı bir yorulduk. 9 ay boyunca yoğun bir kemoterapi aldık. LÖSEV’le ilk ay tanıştık. LÖSEV’deki arkadaşlar bize ilk zaman geldiler. O an bir şey düşünemiyorsun. Kimseden bir beklentin yok. Sadece bu hastalıkla nasıl başa çıkabileceğini düşünüyorsun. Ama arkadaşlar geldiler bizden bilgi istediler. Ondan sonra LÖSEV bize her ay belirli bir miktarda ödeme yaptı. Sağ olsun bize yardımcı oldu. Şimdi de yılbaşında, bayramlarda, Ramazan’da sürekli bizim yanımızdalar. Yani Üstün Bey ve LÖSEV gönüllülerine çok teşekkür ederim. Beren bu hastalıktan kurtulunca inşallah biz de LÖSEV gönüllüsü olacağız.” Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan LÖSEV gönüllüsü Hasan Kaya da bir hemşire olarak 2016’da da kendisine Lenfoblastik tanısının konulduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bana da tanı konulduktan sonra tedavi oldum ve LÖSEV’le iletişim kurdum. LÖSEV’e yardımcı olmaya ve burada gönüllü olmaya başladım. Eşimle beraber LÖSEV’e destek olmaya başladık. İki buçuk yıldan beri LÖSEV gönüllüsüyüm. Kendi tedavi sürecimde de LÖSEV başka ailelere de yardım ediyordu. Çok iyi yolda ilerlediklerini düşünüyorum. LÖSEV hiçbir ayrım yapmaksızın herkese eşit bir şekilde yardım ediyor ve herkesin elinden tutmaya çalışıyor. LÖSEV iyi ki var.” (www.akdenizmanset.com.tr)