Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çocuklara kahvaltının önemini anlatmak amacıyla ilkokullarda 'Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan sınıflarda öğrenciler ziyaret edilip, kahvaltının önemi hakkında bilgi verildi. Ardından öğrencilerle birlikte sınıflarda hep beraber kahvaltı yapılıp meyveler yenildi.
Kahvaltı çok önemli
Dr. Ayşe Çakır Çelik, müdür yardımcısı Tahir Türkmen, diyetisyen Seda Demir ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Recep Yıldız, etkinlik kapsamında Muratpaşa ilçesindeki Emel-Sevgi Taner İlkokulu ile Kepez'deki Cengiz Topel İlkokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere okula gelirken kahvaltı yapıp yapmadıkları soruldu. Bazı çocuklar, okula geç kalmamak için kimi günler kahvaltı yapmadıklarını, okulda birşeyler atıştırdıklarını söyledi. Dr. Ayşe Çakır Çelik ise mutlaka her öğrencinin evinde kahvaltı yaptıktan sonra okula gönderilmesi gerektiğini söyledi.
Uyku ağır basmamalı
İlkokulun ilk yıllarında annelerin ya da babaların çocuklarına kahvaltı yaptırmak için erken saatte büyük bir hevesle kalktığını belirten Dr. Çelik, “Ancak çocuk biraz büyüyünce anne ya da babalar yataktan kalkmak istemiyor. Çocuğuna 'Sen bir şeyler atıştır git' diyor. Ya da cebine harçlık koyup 'Dışarda karnını doyur' diyor. Bu da dengesiz ve sağlıksız beslenmeyi beraberinde getiriyor. Çocuklarımızın zihnen gelişebilmesi için fiziken yeterli olmaları gerekiyor. Fiziki yeterlilik de kahvaltıdan geçer mutlaka. Anne ve babaya mutlaka bunu anlatmak lazım" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: