Son yıllarda artan talep nedeniyle yer sıkıntısı çeken Antalya Serbest Bölgesi’nin genişletilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Serbest Bölge girişinde basın açıklaması yaptı. İYİ Partili ilçe başkanları ve üyelerin de destek verdiği açıklamada konuşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, vergisel avantajları ve bürokratik prosedürlerin kolay olmasından dolayı dünyada birçok firmanın serbest bölgelerde iş yapmak istediğini belirterek, “Antalya Serbest Bölgesi de Akdeniz çanağında bir cazibe merkezi haline gelmektedir. Taşıdığı özelliklerle bugün 1 Milyar Dolar ticaret hacmiyle, 49 tenise yat üretimi olmak üzere 88 firmamızın iş yaptığı bir serbest bölgeye sahibiz. Akdeniz çanağındaki en yüksek tonajlı tekneyi denize indirip, karaya çekme dediğimiz deniz asansörü sistemine sahip olması nedeniyle birçok firma yer edinmek için talepte bulunduğu bir serbest bölgeden bahsediyoruz” dedi.
‘İSTİHDAM VE DÖVİZ GİRİŞİ’
Mevcut haliyle Antalya Serbest Bölgesi’nin 450 bin metrekarelik kullanım alanı ile birlikte brüt 760 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirten Kaya, “İş yapan firmalarımız dünya genelinde markalaşmaya başlamış olup, yerlerinin azlığından dolayı mevcut taleplere karşılık veremez hale gelmişlerdir. Serbest bölgenin genişlemesi Antalya ekonomisi için faydalı olacak. Mevcut serbest bölgesinde 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanmakta, iyi bir döviz girdisi sağlanmakta ve Antalya sanayisine olumlu katkıda bulunmaktadır. Antalya serbest bölgesiyle kalkınma ve gelişme için önemli bir adım olacaktır. Antalya Serbest bölgenin gelişmesi hem istihdamı arttıracak, hem döviz getirisi sağlayacak hem de Antalya sanayi esnafına olumlu katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.
DOLUM TESİSLERİ RİSKİ
İzmir’de ikinci serbest bölge kurulduğunu belirten İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Talebimiz, Antalya’da serbest bölgenin genişletilmesi, ikinci serbest bölgenin kurulmasıdır. at üreten şirketlere alternatif şirketlere ev sahipliği yapılabilir. Bunun dışında serbest bölgenin genişleyeceği alanlarda da hemen dışında yakıt dolum tesisleri var. Yakıt dolum tesisleri, Antalya için güvenlik ve tehlike sorunu oluşturmaktadır. Çevresinde okulların, konutların bulunduğu bu tesisler, en ufak bir patlamada çok büyük bir tehlike teşkil edecektir. Ekonomik ömrünün tamamlanıp tamamlanmadığının da kontrol edilmesi gerekiyor. Yakıt dolum tesisleri Antalya’dan güvenli bir yere taşınması, şehir merkezinden taşınması Antalya’nın güvenliği için önemlidir” şeklinde konuştu.
RAMAZAN BOZCA
RAMAZAN BOZCA
