Biliyorsunuz ben sıkı bir Antalyaspor taraftarıyım. Plakasından dolayı artık Süper Ligde ikinci takım olarak da Alanyaspor var. Ama bugün kü yazımızın konusu Antalya takımları değil. Kulüplerin elini kolunu bağlayan finansal fair play uygulaması hakkındaki düşüncelerimizi paylaşmak istiyorum.
Bakınız bizim takımlarımız açısından son derece sıkıntılı geçen Süper Lig şampiyonu Galatasaray oldu. Şu anda şampiyonluktan ziyade Galatasaray FFP (Finansal Fair Play) ile ve UEFA'dan gelecek ceza ile gündemdedir. Bu seneyi şampiyon bitiren Galatasaray şampiyonluktan ziyade bu kıstaslar ile uğraşmaktadır. Peki suç kimdedir. Bakınız bu sene UEFA'dan çıkacak ceza ile Galatasaray kadroda kısıtlamaya gitmek zorunda kalacaktır. Yıllık maaş sınırlamasının 45 milyon Euro olduğu düşünülüyor. Kadrodaki oyuncuların maaşı artan kur ile beraber dudak uçuklatıyor. Peki bu olayın böyle olacağı belli değil mi?
Üç Büyüklerin her birisinin neredeyse 2 milyar TL borcu bulunduğu açıklandı. Peki bu kadar borcu nasıl yaptılar. Üstelik biz Antalyaspor olarak düzenli vergi öderken bu üç büyükler bizim kadar düzgün vergi ödediğine de pek inanmıyorum. Fenerbahçe kulübüne bakıyorsunuz kadrodaki oynamayan oyunculara bile hala yüklü ödeme yapılıyor. Beşiktaş kulübüne bakıyorsunuz kadroda daralmayı hedefliyor. Trabzonspor kulübü de sıcak para arayışında. İyi de örneğin Belçika da kulüpler çatır çatır para kazanırken bizde neden böyle.
Bakınız Federasyon 18 Süper Lig takımını da disiplin kuruluna sevketti. Bana göre bu kulüpler arasında en başarılı transfer yapanlardan birisi İstanbul'daki yükselme maçında bizi destekleyen Akhisarspor Kulübü olacaktır. Ne diyor UEFA maaş ödemelerini zamanında yap diyor. Kulübü batırma diyor. Kötü mü diyor.
Bu sene taraftarlar çılgın transfer beklemesin. Hatta beş yıl çılgınca transferler gelmesin alt ligler dahil altyapı oyuncularına bir şans verelim. Ama yeter ki kulüpler şu borç batağından kurtulsun. Gazetelere konu olan menajer harcamaları yapmasınlar. Altyapı antrenörlerinin maaşlarını düzeltsinler. Altyapı oyuncularının cebine az da olsa harçlık versinler. Çocukların hafta sonları bile kulüpte yemekleri çıksın.
Son söz Antalyaspor için. Öncelikle Antalyaspor taraftarları olarak Bülent Korkmaz ve ekibine başarılar diliyorum. Kabul etmek gerekiyor ki
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Haziran 2018 - 09:39
Konumuz son derece ilginç
GÜNDEM
14 Haziran 2018 - 09:39

