Kemal Şerif Öztürk'ün yazdığı, Murat Demirtaş'ın yönettiği eser, her defasında izlenme rekorları kırmıştı. 'Kurtuluş', Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 16-17-18-19 Nisan tarihlerinde sahnelenecek. Eserin konusu, Anadolu'nun işgale uğradığı yıllarda Reyhanlı bölgesindeki stratejik öneme sahip Delice Köyü'nde geçiyor.
Oyunun hikayesi
14 sanatçının rol aldığı eserde, gençler cephede savaşırken, zeytinyağı ticaretinden zengin olan köy muhtarı ise düşman askerleriyle işbirliği yapıyor. Köyün yaşlı kadınları, erkekleri de Fransız askerlerine teslim olmamak için mücadele ediyor. Köylüler, tek çare olarak yörenin meşhur sürk peynirinin içine koydukları zehirle düşman askerlerini zehirleme planı yapıyor. İşbirlikçi muhtar ispiyon edince, köye baskın yapan düşman askerleri, tüm köy halkını acımasızca kurşuna diziyor.
MAGAZİN
Yayınlanma: 03 Nisan 2014 - 16:53
Kurtuluş sahnelenecek
Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), geçen sezon prömiyeri gerçekleşen 'Kurtuluş' adlı oyunu, Nisan ayı içinde bir kez daha tiyatro severlerle buluşturacak
MAGAZİN
03 Nisan 2014 - 16:53
