Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel’in gözle görünmeyen hizmetleri nedeniyle bu yıl turizmi kurtardığını söyledi.
Gazeteci, siyasetçi, esnaf ve işadamı gibi bir çok kişinin bir araya geldiği Keşif ekibini ağırlayan Ahmet Boztaş, burada yaptığı konuşmada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in görünmeyen altyapı ve tanıtım yatırımları ve çalışmaları sonucunda özellikle Manavgat, Çolaklı, Alanya, Side gibi yerlerdeki turizmin kurtarıcısı olduğunu söyledi.
Kokuyu bitirdi
Boztaş, “Eğer Türel başkan, Çolaklı, Kumköy, Manavgat, Side gibi yerlerdeki arıtım tesislerini yaptırmasaydı veya bazı yerlerdeki kapasitelerini arttırmamış olmasaydı koku ve pislik yüzünden bu yıl 10 milyonu bulacak dediğimiz turistleri biraz zor görürdük. Üstüne üstlük, yurt dışındaki gazeteler ve TV’lerde özellikle Alman RTL-ZDF televizyonlarında haberlere konu olup, dünyaya rezil olacaktık. Bizi kurtaran Türel’in işte böyle gözle görünmeyen yatırımları oldu. Yapılan peyzaj gözle görülüyor ama alt yapı, yatırımlar gibi bir çok şey gözle görülmeyen ama en önemli yatırımlardır” Dedi.
Valimizi unutmamak gerek
Boztaş, Türel’in yanısıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nunda çok çalıştığını belirterek, “Sayın Valimizde, başkanımız Menderes Türel’le birlikte bir çok ülkedeki turizm fuarlarına Antalya Tanıtım A.Ş. adına katılarak, standlar açarak, turizm elçisi gibi çalıştılar. Sayın valimizi es geçersek hakkını yemiş oluruz. Tabi tek başına yapılacak işler değil bunlar. Turizm için herkes bir taraftan tutuyor. Herkes bir şeyler yaparak ortaya koyuyor. Sonucunda ise turizm girdimiz ile ülkemiz kazanıyor” dedi.
2016 yılı turizm açısından son derece kötü gittiğini belirten Matso Başkanı Ahmet Öztaş, “Side Turizmin doğduğu yerdir. İlk turistik tesisler Titreyen Göl etrafında kurulmuştur. Manavgat olarak turizmin ana omurgasını oluşturuyoruz. En fazla yatak kapasitesine sahip ilçeyiz. Türkiye’de, Antalya destinasyonuna baktığınız zaman bunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Ekim 2017 - 19:44
Matso Başkanı Ahmet Boztaş 'Turizmi bu yıl Türel kurtardı'
GÜNDEM
14 Ekim 2017 - 19:44