Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (ALGC) '2023 MEDYA Başarı Ödülleri' gecesi Keyf-i Ala Wedding'te gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile ilçe bürokrasisi, STK Başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile basın mensupları ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenin açılış konuşmasını ALGC Başkanı Ferit Kesen yaptı.
Konuşmasında ALGC’nin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Kesen, “Bugün burada aynı zamanda kuruluş yıl dönümümüzü de kutluyoruz. Hizmet ofisimizin açılış kurdelesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kesildi. Gazeteci ve basın emekçilerimizden oluşan 80’i aşkın üyemizle günlük ve haftalık gazeteler, internet haber siteleri, internet televizyonları, haber ve kültür sanat dergilerinden oluşan 25 üye kuruluşumuza hizmet ederken etkinliklerimizle Alanya’mıza, bölgemize ve ülkemize yararlı olmaya çalışıyoruz” dedi. ALGC’nin medya alanında ülkenin kamu diplomasi faaliyetlerine destek veren Küresel Gazeteciler Konseyi’ne bağlı olduğunu vurgulayan Kesen, “Çok sayıda üyemiz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca verilen basın kartı ve sürekli basın kartı sahibidir. Bizim için gurur kaynağı olan bir başka durum da 10 kişilik yönetim kurulumuzun 5 kadın 5 erkek üyeden oluşuyor olmasıdır. Bugün burada zor şartlar altında halkımızın anayasal haber alma hakkına hizmet eden gazeteci arkadaşlarımızın emekleri ve başarılı eserleri ödüllendirilecek. Bu yarışmayla zaten başarılı olan Alanya basınımızı daha da başarılı olmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


‘SOSYAL MEDYA BİLGİ OBEZİ YAPIYOR’
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı ve DİM Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim ise “Gazetecilik gerçekten meşakkatli bir meslek. Son yıllarda özellikle sosyal medyanın kuşatması neticesinde geleneksel gazeteciliğin irtifa kaybettiğine tanık oluyoruz. Bu aslında mesleğimizin kronikleşen bir sorunu haline geldi. Fakat şöyle bir gerçek var ki şu an gelişmiş demokrasilerde bile hatta birçok açıdan sosyal medyayı üreten ülkelerde bile sosyal medyanın engellendiğini ve kısıtlandığını görüyoruz. Çünkü kontrol edilemeyen bir mecraya dönüştü artık. Önüne gelen herkesin her şeyi yazdığı, doğru ya da yanlış demeden herkesin bunu aldığı adeta bir fastfood habercilik oldu. Yani fastfood yiyecekler gibi insanları obezleştiren adeta bilgi obezi haline getiren bir mecra haline dönüştü” dedi.


KAYMAKAM’DAN TEŞEKKÜR
Dim’in ardında kürsüye çıkan Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de, “Alanya gerçekten basın anlamında etkili, sadece Alanya ölçeğinde değil, Türkiye ve dünya ölçeğinde önemli bir yere sahip. Burada Mehmet Ali Bey ve arkadaşlarının büyük emeği var. Alanya’yı gazeteciliği ile dünyaya tanıtmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin bildiği gibi bir yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimin olmazsa olmazı tabii ki bir demokrasi ortamıdır. Alanya’da bağımsız medyanın etkisiyle güzel bir seçim atmosferine girdik. Biz de gerek kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarımızla, gerek seçim hakimliklerimizle, gerek emniyet ve jandarmamızla Alanya’nın seçiminin sağlıklı olması için çalışıyoruz. Ama tüm demokrasilerde seçimin olmazsa olmazı basının etkili bir şekilde çalışmasıdır. Onu da bize sağladığı için tüm basın emekçilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


‘ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU’
Konuşmaların ardından jürisinde; KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş, KGK Yaygın Medya Meclisi Başkan Yardımcısı Ferhat Yıldırım, Manşet Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiçek ve Lider Medya Yayın Koordinatörü Sabri Çağlar’ın yeraldığı yarışmanın ödül törenine geçildi. Seçici kurulun yarışmaya katılan 19 dalda, 69 eser arasında yaptığı değerlendirme sonucunda ödül almaya hak kazanan medya mensuplarına ödülleri verildi.
Ödül töreni öncesi seçici kurul üyelerine Kaymakam Ürkmezer tarafından teşekkür plaketi sunuldu. Öte yandan gecede Kısmet Çalışkan’ın konukları olan sanatçılara da özel sanat ödülü takdim edildi. Ödül töreninin ardından doğum günü olan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, ALGC Genel Sekreteri Zeliha Oner ve ALGC Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Rende için mütevazi bir pasta kesim töreni gerçekleştirildi. Ardından da kardeş ülke Azerbaycan'ın sevilen sanatçısı Süreyya Ayvazova sahne aldı.


İşte ödül alanlar
Haber Kategorisinde, “Eşinin cesedi yerde yatarken” başlıklı haberi ile DHA’dan Engin Ataoğlu’na, Güncel Yazılar Kategorisinde, ‘Gazipaşa Manşet Gazetesi’nde yayınlanan “Dirimizde rezil, ölümüzde…” eseri ile Selçuk Öztürk’e, Röportaj Kategorisinde, ‘Yeni Alanya Gazetesi’nden Gülser Yiğit’e, Sayfa Düzeni Kategorisinde, ‘Gazipaşa Manşet Gazetesi’nden Aysel Yıldız’a, Reklam Tasarım Kategorisinde, Mahmutlar Post Gazetesi’nden Fatma Erdem’e, Fotoğraf Kategorisinde, ‘Kitabelerin Sırrı’ eseri ile İHA’dan Geylani Topaloğlu’na, Gezi İnceleme ve Araştırma Kategorisinde, ‘Kıymayın bu güzelliğe’ haberi ile Yeni Alanya Gazetesi’nden Şerife Çoban’a, İnternet Haber Sitesi Kategorisinde, www.yenialanya.com‘dan Enes Subaşı’na, TV Haberi Kategorisinde, “Alanya’da kâbus geri döndü” eseri ile DİM TV’den Ramazan Özdemir’e, Görüntü Kamera Çalışması Kategorisinde, “29 Ekim Coşkusu” ile ALKÜ’den Servet Ramazan Çolak’a, Montaj Kurgu Kategorisinde, DİGİ Z’den Selçuk Soydan’a, Spikerlik Kategorisinde, Dim Tv’den Ebru Yahşi’ye, Kültürel Programlar Kategorisinde, Dim TV’den Oğuz Korum’a ve ayrıca aynı kategoride Jüri Özel Ödülü Zeki Demir’e,
Sanatsal Programlar Kategorisinde, MEGA TV’den Adil Bedirhan Yücel’e ayrıca aynı kategoride Jüri Özel Ödülü DİGİ Z TV’den Kısmet Çalışkan’a, TV Programları Kategorisinde DİM TV’den Sevda Altınsoy.
HABER MERKEZİ