Danimarkalı Kirurgi Rejser International Health Care isimli sağlık kuruluşu, hastalık noktasında aşırı şişman yerli ve yabancılar için, mide küçültme ameliyatları gibi hizmetlerin sunulacağı bir merkezi Antalya'da kuruyor. Kirurgi Rejser International Health Care Genel Müdürü Atef El Kher, laparoskobik obezite ameliyatları ile Türk ve Avrupa'dan gelecek hastalar için Antalya'da bir obezite merkezi açmayı planladıklarını açıkladı.
Avrupa da etkin
ANFAŞ HETEX ve ATEX fuarlarını ziyaretinde konuşan El Kher, Antalya'da açmayı planladıkları merkezin Avrupa'da tam teşekküllü ilk obezite merkezi olacağını söyledi. Obezitenin gün geçtikçe artan riskine dikkat çeken El Kher, grup olarak Belçika'da bu yönde hizmet verdiklerini, Danimarka'da geçen yıl 3000 hastanın tedavi edildiğini belirtti.
Beslenme eğitimi
Antalya'da planlanan merkezde Türk obez hastaların yanı sıra yine sağlık turizmi kapsamında Danimarka, İsveç, Norveç gibi ülkelerden hastaların geleceğini dile getiren El Kher, tedavininse mide küçültme, beslenme eğitimi ve diğer işlemlerle birlikte 2 günlük bir program içerdiğini anlattı.
Obez sayısı azalacak
Bu yatırımla kapsamı bakımından Antalya'nın Avrupa'daki tek obezite merkezine ev sahipliği yapacağına işaret eden El Kher, "Türkiye'de sağlık turizmi önemli ölçüde artacak. Fiyat avantajı diğer ülkelere göre cazip. Türk doktorlara obezite cerrahisinde uzmanlaşmak için fırsat doğacak. Türkiye ve diğer ülkelerde obez hastalarda azalma olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun obeziteyle ilgili harcamaları azalacak" şeklinde konuştu.
SAĞLIK
Yayınlanma: 20 Kasım 2013 - 20:13
ObeDanimarka'nın en büyük ve en eski sağlık kuruluşlarından Kirurgi Rejser International Health Care, Antalya'da obeziteyle mücadele amaçlı bir sağlık merkezi kurmak için harekete geçti.
SAĞLIK
20 Kasım 2013 - 20:13
İlginizi Çekebilir

