Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Serik Yükseköğrenim ve Bilim Vakfınca Serik Belediyesi Konferans Salonu'ndaki çalıştayda, gıda güvenliğinin olabilmesi için üretmeye devam etmek gerektiğini söyledi.
Üretirken de mevcut kaynakları en etkin şekilde kullanmanın önemine işaret eden Selışık, şunları kaydetti:
"İklim değişikliğiyle ilgili bir kavram bizi tehdit ediyor. İnsanlar, tüketiciler olarak bilinçsizce kaynaklarımızı kullanıyoruz. Kaynaklarımızı hiç bitmeyecekmiş gibi kullanıyoruz. Maalesef ki doğal kaynaklarımızda azalma var. Bu nedenle elimizdeki kaynakları, çevreyi korumamız, kirletmememiz lazım. Gelecek nesillere daha güvenli bir dünya bırakmamız gerekiyor. Serik’te çok miktarda seralarımız var. Doğru üretimini gerçekten yapıyor muyuz? İnsan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde verilmesini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de eğer çok kısa bir sürede su kaynakları yaratamazsak su sıkıntısı yaşayabiliriz.”
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ise biyogüvenliğin sadece bir kavram değil, aynı zamanda küresel sağlık ve güvenlik açısından önemli bir mesele haline geldiğini söyledi.
Su kaynaklarının güvenliğinin insanların sağlıklı bir yaşam sürmesi için temel zorunluluk olduğunu bildiren Güner, "Gıda güvenliği tarım üretiminden soframıza kadar uzanan yerdir. Bu zincirin ortasında güvenilirliğin sağlanması gerekmekte. Bu da toplum sağlığı için önemli bir konudur. Bu çalıştay su ve gıda güvenliğini ele alarak güncel sorunları anlamak ve gelecek için sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla bir platform sağlayacaktır." diye konuştu.
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Ocak 2024 - 09:50
Su ve Biyogüvenlik Çalıştayı düzenlendi
Antalya'nın Serik ilçesinde uzmanlar, "Su ve Biyogüvenlik Çalıştayı"nda bir araya geldi.
GÜNDEM
09 Ocak 2024 - 09:50
İlginizi Çekebilir
