AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya'da referandum için 'evet' standı açan görevli iki kadına yapıldığı iddia edilen saldırıyla ilgili yırtık başörtünün fotoğrafını paylaşıp olayı kınadı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan ve Antalya merkezindeki referandum durağında görev yapan başörtülü kardeşlerine yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden İl Başkanı Rıza Sümer," Bu çağda bu zamanda üstelik ülkemizin içerisinden geçtiği onca sıkıntılı süreçlerden sonra sözde laik geçinen ve laikliği milletin kılık kıyafetine müdahale olarak gören kişilerin gerçekleştirdiği bu saldırı asla kabul edilemez" dedi.
Başörtüsüne tahammülleri yok
Olayda stand görevlisine ait yırtık başörtü fotoğrafını paylaşan İl Başkanı Sümer, " Referandum için kurulan Evet standının çevresinde yaşanan bu olayların başrolünde başörtüsüne karşı tahammülü olmayan insan müsveddesi iki kadın yer alıyor. Her fırsatta demokrasi ve özgürlük beyanları verenlerin yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde vatandaşlarımızın inançlarını özgürce yaşamalarına, baş örtülerine bile tahammül edilememektedir” dedi.
Hiçbir zulme boyun eğmedik eğilmeyeceğiz
Bu tür çirkin saldırıların kendilerini yıldırmayacağını, engellemelere rağmen çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Sümer " Saldırıya maruz kalan gençlik kollarımızdaki kardeşlerimize geçmiş olsun. Biz hiçbir zaman şiddetten yana olmadık, zulümden yana olmadık ancak zulme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" diye konuştu. Olaya karışan her iki grup üyeleri de Yenikapı karakolundaki işlemlerinin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Söz konusu kişilerin işlemleri devam ediyor. İHA
GÜNDEM
Yayınlanma: 27 Mart 2017 - 11:36
Sümer, başörtüsüne saldırıyı kınadı!
Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, paylaştığı yırtık başörtüyle ilgili görüntülerle saldırıyı kınadı
GÜNDEM
27 Mart 2017 - 11:36
