Türkiye İşçi Partisi Antalya İl Örgütü’ne üye kadınlar yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. ‘Katledilen Kadınları Aklınıza Mıh Gibi Kazıyacağız! Adaleti Sağlayacağız’ yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını okuyan Ayşen Bozkurt, şiddete uğrayan binlerce kadının korumasız bırakıldığını belirterek “Türkiye, kadınlar için şiddet mahali; her gün onlarca kadın evde, işte, sokakta şiddete uğruyor, öldürülüyor. Korumasızlık politikaları ve Anayasa'ya müdahale niyeti ile görüyoruz ki bu şiddetin mağduru biz kadınlar bir kez daha görünmez, bir kez daha yok sayılan oluyoruz” dedi.
‘SADECE FİZİKSEL ŞİDDET DEĞİL’
Şiddetin sadece fiziksel olarak kendini göstermediğinin altını çizen Bozkurt, “Kadınların yüzde yetmişinin kayıtlı bir işte çalışamadığı, çalışan her dört kadından birinin asgari ücret dahi alamadığı bir ülkede yaşıyoruz. İş yerinde halen eşit işe eşit ücret alamadığımız, sendikal mücadele yollarımızın kapatıldığı, bilinçli olarak eve kapatılma koşullarının yaratıldığı bu sömürü düzenini yıkana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hatay'da ve tüm deprem bölgesinde hayatta kalma mücadelesi devam ediyor. Tabi ki bu zor koşullarda evinin, çocuklarının, kocasının, yaşlı bakımının sorumlusu olarak görünen deprem bölgesi kadınları hem bunlarla uğraşırken bin kat daha eziliyor hem aile içi şiddete daha fazla maruz kalıyor hem de hijyenik yaşam koşulları sağlanamadığı için çeşitli kadın hastalıklarına yakalanıp bunlarla baş etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
EN ÇOK KADINLAR VE ÇOCUKLAR
Savaşlarda da en çok zararı görenlerin kadınlar olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Saldırılarını kesmeyen İsrail, Gazze'de binlerce sivil öldürüyor. Öldürülenlerin yüzde 70'inin ise kadınlar ve çocuklar olduğunu biliyoruz. Bu insanlık suçu derhal bitirilmeli, işgalci İsrail Filistin topraklarından defolmalıdır. Yüreğimiz ve dayanışmamız Filistinli kadınlar ve Filistin halkıyla olmaya devam edecektir. Tüm yaşamımızı saran şiddet döngüsü cezasızlık politikalarıyla azalmak bir yana gün geçtikçe çoğalıyor. On yıllardır mücadele ederek kazandığımız haklarımız yok edilmek isteniyor. Bir gece yarısı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlar, 6284'ü hedef haline getirenler, yoksulluk nafakasını bile tartışmaya açanlar, 'küçüğün rızası' söylemini üretenler, imam nikahına, dini makamların arabuluculuğuna onay verenler, yaşadığımız erkek şiddetinin birinci dereceden sorumlusudur” şeklinde konuştu. Bozkurt ayrıca Antalyalı kadınları 25 Kasım Cumartesi günü Aydın Kanza Parkı’ndan başlayacak olan yürüyüşe davet etti.

