Yargıtay 3. Ceza Dairesi, geçtiğimiz gün aldığı karar ile Gezi Parkı davasında, Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen cezaları onadı. Bu karar sonrası Attalos heykeli önünde basın açıklaması yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Başkanlığı Yargıtay’ınkarara tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ayfer Güneşhan Yargıtay 3. Ceza Da‑iresi’nin Gezi‑ Davası kapsamında verdi‑ğ‑i kararın Türki‑ye s‑iyaset ve hukuk tari‑h‑ine kara b‑ir leke olarak geçtiğini belirterek, “Osman Kavala’nın cebren ve ş‑iddete başvurarak hükümet‑ ortadan kaldırmaya teşebbüs; Çi‑ğdem Mater, Tayfun Kahraman ve Mi‑ne Özerden’‑n i‑se teşebbüse yardım suçlamalarıyla aldıkları cezalar hem kanun‑ açıdan hem de Geiz‑’ye katılan m‑ilyonların ve halkın vi‑cdanı bakımından yok hükmünded‑ir” dedi.
‘BOYUN EĞDİRME GİRİŞİMİ’
Gezi’nin, Türkiye’nin bütün kentler‑inde özgürlükleri, doğa ve hakları için yürüyen, hükümeti istifaya davet eden milyonların eseri ve onuru olduğunun altını çizen Güneşhan, “Halk yargılanamaz. Saray ve onun siyasi çıkarlarına alet olanlar er ya da geç işledikleri suçların bedelini öder. Yargıtay kararının Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili Can Atalay’ı ilgilendiren kısmı, halk iradesini gasp etmeye dönük bir başka hukuk katliamıdır. Can Atalay, on binlerce Hataylının oylarıyla seçilmiş, ömrünü toplumsal davalara adamış bir hukuk ve mücadele insanıdır. Anayasa Mahkemesi’nin Atalay hakkındaki başvuruya ilişkin görüşme takivimini açıkladığı gün Yargıtay tarafından verilen karar halk iradesine, AYM’ye ve Hataylılara karşı açık bir tehdit, boyun eğdirme girişimidir. Halk iradesini gasp etmeye çalışmak darbeciliğin en açık ispatıdır” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN BOZCA
SİYASET
Yayınlanma: 01 Ekim 2023 - 14:46
TİP'ten 'Gezi' kararına tepki
Türkiye İşçi Partisi Antalya İl Başkanlığı Attalos Heykeli önünde yaptığı basın açıklaması ile Yargıtay’ın ‘Gezi Davası’ kararına tepki gösterdi
SİYASET
01 Ekim 2023 - 14:46
İlginizi Çekebilir
