Türkiye'nin ilk yerli otomobili olarak 29 Ekim 2022'de banttan indirilen ve 6 ana renkte üretilen TOGG'un, yedinci renk üretimi için Antalya'da kampanya başlatıldı. Antalya'nın batı ilçeleri Kaş, Demre, Finike ve Kumluca'yı kapsayan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) başlattığı kampanyada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tüm bakanlara, milletvekillerinden 81 il valisine, büyükşehir belediye başkanlarından çok sayıda üst düzey yöneticiye 1 kasa Finike portakalı ve 1 mektup gönderiliyor. Kampanya kapsamında KUTSO Başkanı Fahri Özen ve yönetimi, bazı bakan, milletvekili veya üst düzey yöneticileri ziyaret ederek, Finike portakalını elden takdim edip, TOGG'un yedinci renginin de Finike portakalından esinlenen turuncu olması yönündeki taleplerine destek istiyor.
DÜNYANIN EN LEZZETLİ PORTAKALI
KUTSO Başkanı Fahri Özen, yaklaşık iki ay önce yönetim olarak aralarında konuşurken, Türkiye'de ilk yerli ve milli üretilen TOGG'un 6 ana renginin bulunduğu, Batı Akdeniz bölgesinden de bir renk eklenebileceği hususunu görüştüklerini söyledi. Özen, “Bunun üzerine biz de temsil ettiğimiz 4 ilçe adına birer görsel hazırlattık. Kumluca domatesi kırmızı, Kaş'ın deniz mavisi, Demre'de antik kent Myra'nın taş rengi ve Finike portakalının turuncusu. Finike portakalının turuncu rengi çok beğenildi ve biz de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB), TOGG'un yedinci renginin de Finike portakalı turuncusu olması için başvuruda bulunduk. TOBB yönetimi başvurumuzu uygun bulursa onlar da bir tasarrufta bulunacak. Finike portakalı coğrafi işaret tesciline sahip, dünyanın en lezzetli portakalıdır" dedi.

81 İLE FİNİKE PORTAKALI GÖNDERİLDİ
Kampanya kapsamında Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, bakanlıklar, ilgili birçok kamu kurumu ve sivil toplum örgütü, 81 il valilileri, büyükşehir belediye başkanları gibi Türkiye genelinde birçok isme toplamda 1500 kasa, içinde bir mektubun da olduğu Finike portakalı gönderildi. KUTSO Başkanı Fahri Özen adına yazılı mektupta şu ifadeler yer aldı: “Batı Antalya'nın Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Kumluca, Finike, Demre, Kaş. Doğuştan elektrikli, yerli ve milli otomobilimiz TOGG'un gururunu hep birlikte yaşıyoruz. TOGG'u ülkemiz ve dünya yollarında merakı, mutluluğu, kararlılığı, başarıyı, cesareti ve enerjik ve hevesli olmayı temsil eden turuncu renk ve coğrafi işaretli ürünümüz Finike portakalı ile buluşturmak istiyoruz. Kampanyamıza desteğiniz bizi mutlu edecektir. TOGG turuncu olsun, yollarımız enerji dolsun."
DHA