Günde yaklaşık 16-17 saat mesai yaptığını ve bunun ağırlıklı bir bölümünü insanlarla iç içe geçirdiğini vurgulayan Tütüncü, “Çünkü belediyeciliğin insan odaklı yapıldığı zaman bir çözüm getirdiğini, işe yaradığını, anlam ifade ettiğini düşünüyorum” dedi
“Biz gönüllere talibiz” diyen ve son günlerde yaptığı ev ziyaretleri ile gündeme gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü İleri, Manşet ve Gazete Bir gazetesini ziyaret etti. Tütüncü, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha kazandığı başkanlık görevi boyunca halkın gönlüne girmeyi nasıl başardığını anlattı. Kepez Başkanı Tütüncü Akdeniz Manşet Gazetesi Tüzel Kişi Temsilcisi Murat Çiçek, Genel Koordinatör Şifa Çiçek, Genel Yayın Yönetmeni Serpil Çiçek ile gazete çalışanları ile sohbet etti. Günde yaklaşık 16-17 saat mesai yaptığını söyleyen Tütüncü, “Çünkü belediyeciliğin insan odaklı yapıldığı zaman bir çözüm önerdiğini, işe yaradığını, anlam ifade ettiğini düşünüyorum. Dolayısıyla her yeni günde insanları farklı ortamlarda ziyaret etmeye gayret ediyorum. Yaptığımız şeyin iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Yüzde 95 olumlu tepki alıyorsak gayet doğaldır ki, yüzde 3-5 de olumsuz tepki alıyoruzdur” dedi. Başkan Tütüncü, eleştirenlerin, bugün benzer ziyaretleri yaptığına ilişkin soruya ise, “Örnek olmak güzel bir şey” yanıtını verdi. Tütüncü şöyle devam etti: “Belediyeler zaten işleyen mekanizmalar. Tıkır tıkır da işliyor. Ben de haftanın iki günü sabahtan akşama kadar makamda oluyorum. Hizmetlerimizi de hakkıyla yerine getiriyoruz. Önemli olan zamanı doğru planlamak. Eleştirenlere de sadece ‘Nazar etme ne olur, çalış senin de olur’ diyorum.”
‘Belediyeler devletin sıcak yüzüdür’
Belediye başkanlarının önemli bir misyonu olduğunu anlatan Tütüncü, “Belediyeler devletin sıcak yüzüdür. Her devletin en önemli vazifesi vatandaşına şefkat göstermektir. Ve vatandaşın en doğal talebi olan şefkati görebileceği en önemli devlet kurumu da belediyelerdir. Dolayısıyla bizim güleryüzlü olmamız, tatlı dilli, yumuşak sözlü olmamız, kavgadan gürültüden uzak olmamız, kimseyi dışlamadan herkese eşit mesafede olmamız, hepsini bir sevgi çemberiyle kuşatıyor olmamız lazım. Bizim belediyeler olarak devlete sağlayacağımız en önemli katkı, birlik ve beraberliğe verebildiğimiz en büyük güç de buradadır. Onun için her belediye başkanı halkın içinde olmalıdır” dedi.
‘Bir günde 6-7 eve gidiyorum’
Yaptığı ziyaretler hakkında konuşan Başkan Tütüncü, “Ziyaretlerimizi seçim öncesi yaptığımız gibi şimdi de yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bana soruyorlar ‘bu kadar enerjiyi nereden buluyorsun’ diye. Bir akşam benimle gelin o ziyaretlere, insanların o mutluluğunu görün anlarsınız. Bir günde 6-7 eve gidiyorum. Akşam 20.00’den 23.00’e kadar filan sürüyor. Bu ziyaretlerde ne belediye hizmetleri, ne yatırımlar, ne siyaset hiçbiri konuşulmuyor. Zaten yalnız gidiyorum. Yanımda herhangi bir bürokrat, meclis üyesi vs. kimse olmuyor. Samimi bir sohbet ortamı oluyor. Çok ilginç şeylerle karşılaşıyoruz. Mesela bir ziyaretimde yemek mevzusu konuşuluyor ben de, ‘İyi yemek yaparım’ dedim. İçlerinden bir kadın yanındakine, ‘Bak nasıl yazıyor. Şimdi nasıl gol atacağım bak’ diye fısıldıyor. Ben duyuyorum bunu. Bana, ‘Başkanım pilavın suyunu kaça kaç koyuyorsunuz’ diye sordu. Ben de, ‘Ablacığım önemli olan kaynar suyun içinde pirincin geçirdiği zamandır. Mesele böyle olunca ben ateşin gücüne, kabın inceliğine göre suyunu katarım ama böyle senin gibi soranlara da bire bir buçuk katıyorum derim’ dedim. Kadıncağızın suratı düştü bu cevap karşısında. Bunu şunun için anlatıyorum, böyle şeyler de oluyor ziyaretlerde. Bunlar hayatın içinde var olan şeyler. Sonuçta hepimiz bir hayat yaşıyoruz. Önemli olan ne biliyor musunuz? Yaptığımız iş, yani siyaset dediğimiz şey, aslında kalpten kalbe bir yol bulabilmek. Bütün mevzu bu” diye konuştu.
Mahsum ALTAŞ
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Temmuz 2019 - 18:29
TÜTÜNCÜ: İYİ BİR ŞEY YAPIYORUZ
GÜNDEM
23 Temmuz 2019 - 18:29

