Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneğinin Geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl yedincisi yapılan yayla şenlikleri; Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Vali teşekkür etti
Etkinlikte dernek başkanı Müslim Kahveci tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Sebahattin Öztürk, “Değerli Karadenizli hemşerilerim öncelikli hepinize hoş geldiniz diyerek, Trabzon kültürünü yaşatma adına bu şenliği düzenleyen ve emeği geçenlere başta dernek başkanı ve yönetimine olmak üzere, ayrıca katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.
Çocuklar paylaşımcı olmalı
Öztürk,”Uzak memleketlerde memleketinizin kültürünü yaşatmak adına bir araya geliyorsunuz. Trabzonlular gibi diğer bölge ve il derneklerinin faaliyetlerine de program uygun olduğu sürece katılmaya gayret gösteriyorum. Ortak kültürel payda arayışı içinde çalışıyorsunuz. Çocuklarınızı da buna alıştırın. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, beraberliği hepimiz için çok önemlidir. Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan Rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 26 Mayıs 2014 - 15:10
Güncelleme: 27 Mayıs 2014 - 14:19
Vali Öztürk yayla şenliğinde
Vali Sebahattin Öztürk Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği’nin Geleneksel 7. Yayla Şenlik etkinliğine katıldı. Düzlerçamı piknik alanında gerçekleştirilen etkinliğe Vali Sebahattin Öztürk ve eşi Nihan Öztürk , İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, İller Bankası Bölge Müdürü Yakup Koç, Dernek başkanı ve yöneticileri ile birlikte davetliler katıldı.
GÜNDEM
26 Mayıs 2014 - 15:10
Güncelleme: 27 Mayıs 2014 - 14:19

