Kemer Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz saat 21.00'de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Helikopter ve yangın söndürme uçaklarının havadan müdahale ettiği yangın, ormanla vadi arasına sıkıştırıldı. Rüzgarın hızını kestiği ve nem oranının yükseldiği saatlerde daha etkili olan havadan müdahaleye, kara ekipleri de çevrede önlem alarak destek veriyor. Yangının 3'üncü gününde havanın aydınlanması ile helikopterler ve yangın söndürme uçakları, sabaha kadar yangına müdahale eden gece görüş sistemine sahip helikopterlerden görevi devraldı. Gece görüş sistemine sahip 5 helikopter, önceki akşam saatlerinde başladıkları mesailerini sabaha kadar sürdürdü. Gece boyunca ilçenin genelinde hakim olan yoğun duman, dün sabah saatlerinde dağıldı.
1 SAATTE 7 DERECE YÜKSELDİ
Ekiplerin işini zorlaştıran hava şartlarından biri de sıcaklık oldu. Sabah 08.00'de 28 derece olarak ölçülen sıcaklık, 09.00'da 35 dereceye yükseldi. Nem oranı ise yüzde 26'dan 17'ye düştü. Yangında 180 hektar alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kemer'de süren orman yangınına ilişkin çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada 10 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz, yaklaşık 600'e yakın orman personeli, AFAD ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının makine ve ekipmanlarıyla yangına müdahalenin sürdüğü belirtildi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 26 Temmuz 2023 - 12:32
Güncelleme: 26 Temmuz 2023 - 13:35
Yangın, sıcaklığı 7 derece artırdı
Antalya'nın Kemer İlçesi’nde 3 gün önce başlayan orman yangınına, havadan müdahale sürüyor. İlçede 1 saat içinde hava sıcaklığı 7 derece artarken, nem oranı da düştü.
GÜNDEM
26 Temmuz 2023 - 12:32
Güncelleme: 26 Temmuz 2023 - 13:35