Siyaset kazanı kaynamaya başladı. Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde hangi parti kaç milletvekili çıkartır ? Yorumlar ve tahminler yapılıyor.
Partilerin Antalya’dan kaç tane milletvekilini Ankara’ya göndereceğiyle ilgili şu an için bir tahminim söz konusu zorluğu hakim.
HDP bu seçimde de kilit parti gibi duruyor. Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, seçimlere parti çatısı altında gideceklerini ve seçim barajını da aşacaklarını söylüyor. Yüzde 10 parti barajı aşılamaz ise ne olur ? Bu göz ardı ediliyor.
Antalya’da asıl merak edilen 10 Şubat mesai saatine kadar hangi kamu görevlisinin istifa ederek milletvekilliğine soyunacağı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Antalya’daki oda ve borsa yönetimlerinde başarılarıyla takdir toplamış olanları siyaset arenasında görür müyüz ?
Bununla ilgili kokular bir iki güne kadar gün yüzüne çıkar.
Partiler listelerinde görmeyi arzuladığı isimlere teklifler yapılmıştır lakin önemli olan hangi sıraya konulacakları.
Antalya’da AK Parti geçen dönemde olduğu gibi bu dönem de öncelikli olarak aday adayı olmuş isimler için öncelikle anket çalışması, ardından tüm teşkilat üyelerinin katılımıyla temayül yoklaması yaparak kararını verecektir.
CHP’de adaylık belirleme süreci nasıl işler. Parti tabanı her zamanki gibi ön seçim yapılması arzusunda. CHP’nin mevcut milletvekilleri seçilebilecekleri bir sıradan kendilerine yer bulabilirler mi ? Kılıçdaroğlu’nun Antalya’yı eski Genel Başkan Deniz Baykal’a teslim ettiğini söyleyenlere katılmıyorum. Baykal, ‘Listem bu isimlerden oluşmuştur’ diyerek genel merkeze veremez böyle bir yetkisi de yoktur. Kaldı ki kendisi listeye girebilir mi ?
MHP ne yapar ? Teşkilat seçimlerini devam ettiriyor. İl Kongresi sonrası yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında yeni yönetim nasıl bir çalışma yapar bilemiyorum. Parti içinde kime sorsam Tunca Toskay için dert yandığı. Bu dönem listenin birinci sırasında Tokay’ı görmek istemiyorlar.
Aday adaylarını yakında siyaset meydanında göreceğiz.
Son olarak, her seçim öncesinde “Naylon gazete ve gazeteciler” türemekte ve yaptıkları yayınlarla meslek etik ve kurallarını hiçe saymakta. Tüm siyasi partilerimizi ve adaylarımızı bu konuda uyarıda bulunmayı görev sayıyorum. Seçim dönemlerinde sadece etik olmayan yollardan para kazanmak amacıyla ortaya çıkan, şantaj ve tehdit amaçlı bu tip yayınlara ödün verilmemesini ve etik değerlere saygılı, sürekli, ilkeli ve istikrarlı yayın yapan gazeteler ve gazetecilerimizle bunların aynı kefeye konulmamasını arzu ediyorum.