Antalya’da hava gibi siyaset de ısınıyor.
AK Parti Antalya’da 7 Haziran milletvekilliği seçimleri için aday adayı olan 116 isim için yaklaşık 2 bin 560 partili sandığa gitti.
Hakim gözetiminde 29 Mart’ta ön seçimle adayların belirleneceği CHP’de resmi başvuru sayısının 2 bini geçtiği ifade ediliyor. Ön seçim sandığının konulacağı CHP Antalya’ da da başvuru sayısı her geçen gün artarak sürüyor. Nihayetinde 3. sıra kontenjan hariç 7 Nisan’da YSK’ya verilecek liste kesinleşmiş olacak.
Kamuoyunun yakından tanıdığı bir çok isim gibi il ve ilçe yönetimlerinde görev yapmış olanlar da aday adayı. Sevenleri de var sevmeyenleri de;
Sevilmeyenler listede seçilebilecek sıraya yerleşirse de bu kez de seçim akşamına kadar adaylar tartışılır.
Oncu, buncular biliniyor.
Baykalcılar,
Kök’çüler
Akaydın’cılar,
Kılıçdaroğlu’cular,
Melli’ciler,
Mutlaka daha başkaları da vardır.
Antalya’da 3.sıra kontenjan adayı Çetin Osman Budak dışında adaylığı kesinleşenler olmadığı için genel seçimlerde hangi siyasi partinin ne kadar oy alacağını yüzdeler vererek yorumda bulunmak çok erkendir.
Bağımsız adaylar için de şu sayıda oy alır denilebilir mi! Farazi, hipotez yani varsayım olur. ‘Onların desteğini alır meclise de girer’ söylemleri gaz vermekten başka bir şey değildir. Onlar olan kimler! Çok sevenleri mi, hayranlarımı mı bir parti mi !
Partilerin aday profillerini gördüğümüzde kaç milletvekili çıkarabilirler değerlendirmesini yapabiliriz.
Seçim sürecini tıkır tıkır işleten hiç şüphesiz ki AK Parti, temayül yoklamasını yaptı, şimdi sıra parti genel merkezinde yapılacak mülakatta. Listeye son şeklini verecek olan da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu.
Bir gerçek var o da Antalya’da genel seçim sonuçlarına bakarak yerel seçimlerin kıyaslaması yapabilecek olmamızdır.