İKRA "OKU" -7-
Yayınlanma :
01.09.2021 00:01
Güncelleme
: 01.09.2021 00:01
Rabbi’nin adına, Rabbi’nin nâmına ve Rabbi’nin yardımıyla kendini, kâinâtı ve mahlûkâtı oku ve bu okuman seni, seni, kâinatı ve mahlûkatı yaratan, yoktan var eden, idâre eden, her türlü nimeti veren ve yalnız kendisine ibadet edilen Rabbi’ne götürsün.
Oku, bâtıl değerler, sahte ilâhlar adına değil; onların rızası için, onların istediği doğrultuda değil; her şeyi yalnızca Rabb’inin adıyla, Rabbi’nin adına, Rabbi’nin nâmına oku!
Ey habîbibm! Sen gerçekten çok iyi okuyorsun. Çünkü nefsin adına değil, menfaatin adına değil, işine geldiği gibi değil, Rabbin âdına okuyorsun. Okuman seni Hira Dağı’na, inzivaya, okuduklarına çare bulmaya, derin tefekkürlere yöneltti.
İçinde bulunduğun toplumun;
-Bir gece ansızın birbirlerine baskınlar yaptığını, mallarını talan ettiğini, çoluk/çocuk, yaşlı/genç, kadın/erkek demeden katliam yaptıklarını okuyorsun,
-Hiçbir faydası ve zararı olmayan kendi elleriyle yaptıkları ve uydurdukları putların ardına saklanarak, putları üzerinden bâtıl sistemler kuranların, insanların maddî ve mânevî yani dünya ve âhiretlerini helâk ettiklerini çok iyi okuyorsun,
-Toplumu köleleştiren ve kendilerini toplumun efendisi yerine koyanların yaptıkları zulümleri, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı uygulamaları çok iyi okuyorsun,
-Hiçbir günahı olmadığı halde, utanç vesilesi kabul edilen masum kız çocuklarını insafsızca diri diri toprağa gömenlerin vicdansızlıklarını çok iyi okuyorsun,
-Toplumda hiçbir yeri ve saygınlığı olmayan, bir mal gibi alınıp satılarak fuhuş ve zina yapmaya zorlanan mazlum kadınları çok iyi okuyorsun,
-Para babalarının faiz üzerinden milleti nasıl sömürdüklerini, aldığı faizli borçları ödeyemeyenlerin ömür boyu köle yapıldıklarını veya borçları yerine çocuklarını köle olarak vermek zorunda kaldıklarını çok iyi okuyorsun,
Evet Habîbim! Sen Allah’ı Rabb olarak tanıyor ve biliyorsun. Rabbin adına, Rabbin nâmına, Rabbi’nin yardımıyla okuduğun için bütün bu yanlış ve çirkinlikleri, yapılan zulümleri okuyabiliyorsun. Eğer nefsin, arzun ve hevan adına, işine geldiği gibi okusaydın, bunların farkına asla varamaz, sen de onlardan biri olurdun. Sen Rabbi’nin adına okumaya devam et, “OKU” ey habibim!
Ey insan! Sen, kendini, kâinatı, mahlûkatı, içinde yaşadığın toplumu ve olayları Rabbi’n adına, Rabb’inin nâmına ve Rabbi’nin yardımıyla okumak için Rabbin tarafından yaratıldın, nefsini bir tarafa bırakıp sen de gerçekleri görmek ve okumak zorundasın. Allah’ın yeryüzündeki halifesi olarak yaşadığın ve etrafında yaşanan çirkinliklere, zulüm ve haksızlıklara tepkisiz kalmamalısın.
Rabbin seni yaratılmışların en şereflisi kıldı ve hak ve adalet ölçüleri içerisinde yaşayabilmen için sana her şeyi öğretti ve açıkladı. Rabbinin sana tanıdığı haklar ve kurallar çerçevesinde bir hayat sürmen en tabii hakkın ve bu hakkını korumak da kendin, ailen ve insanlık adına en büyük vazifen.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: