Balıkesir Devlet Hastanesi'nde ritim bozukluğuna bağlı kalp durması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 45 yaşındaki Emel Ergin'in bağışlanan böbreği, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde Ali Şenel'e nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, 'full match' diye tabir edilen 6'da 6 uyumlu böbreğin başarıyla nakledildiğini belirtti
Böbrek adrese teslim edildi
Dinçkan, “Böbrek 'adrese teslim geldi' diye tabir edebiliriz. Çünkü verici ve alıcı 6'da 6 uyumluydu. Verici ve alıcı arasında bu uyum varsa, Sağlık Bakanlığı Ulusal Bekleme Listesi'ndeki hastanın adına böbrek çıkarılıyor. Böbrek alıcının bulunduğu merkeze gönderiliyor ve o merkezde nakil gerçekleştiriliyor” diye konuştu.
6'da 6 uyumlu beşinci nakil
Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde yaklaşık 1 yılda 3 kez kadavradan, 2 kez de canlı vericiden 6'da 6 uyumlu böbrek nakli yapıldığı belirtildi. 'Piyango gibi' diye nitelendirilen böbrekler, canlı vericilerden 33 yaşındaki Nurcan Açıkgöz ve 29 yaşındaki İsmail Kuz'a nakledildi. Kadavradan ise 42 yaşındaki Muharrem Sağdıç, 64 yaşındaki İsmail Sarıçiçek ve son olarak emekli 2 çocuk babası Ali Şenel'e nakil yapıldı.
GÜNDEM
Yayınlanma: 20 Nisan 2014 - 17:21
Yeniden hayata tutundu
Böbrek hastası 61 yaşındaki Ali Şenel'e, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla 6'da 6 tam uyumlu böbrek nakli yapıldı. Şenel. “ Hayata küsmüşken yeniden doğdum. Beni yeniden hayata bağladı” dedi
GÜNDEM
20 Nisan 2014 - 17:21
