-Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, aralarında iş makinelerinin de bulunduğu 12 araç ve 23 personelin AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Ayrıca içi battaniye ve ısıtıcı dolu ilk yardım kamyonu da bölgeye gitmek üzere yola çıktı.
-Muratpaşa Belediyesi, merkezi Kahramanmaraş olan çevredeki illeri etkileyen büyük depremin ardından bölgedeki vatandaşlara yardım amacıyla harekete geçti. İlk olarak Bayındır Park’ta bulunan Soğuksu Yaşlı Evi ve Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda afet yardım dayanışma merkezleri kuruldu.
-Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı aracılığıyla kampanya başlatıldı. Ayrıca Muratpaşa Belediyesi’nin birlikte çalıştığı GEA Arama Kurtarma insani yardım topluluğu da sabah saatlerinde AFAD koordinasyonunda bölgeye hareket etti.
-Muratpaşa Belediyesi deprem bölgesine ulaştırmak için kamyonları dolduracak yardım malzemesi toplandı. Gönüllerin de desteğiyle gece boyu yardımlar tasnif edilip paketlenirken günün ilk saatlerinde tır yola çıktı.
-Muratpaşa Belediyesinin çağrısıyla başlayan yardım kampanyası için gönüllüler de seferber oldu. Ana yardım toplama merkezinde Akdeniz Üniversitesinden öğrenciler binlerce parça yardım eşyasını tek tek ayırıp deprem bölgesine gönderilmek üzere paketledi.
-Türkiye’yi sarsan depremde Muratpaşa Belediyesi’nin bölgeye ulaştırdığı yardım TIR’ı sayısı 21 oldu, ayrıca 3 tır içme suyu da gönderildi.
-Antalya’da, motokuryeler Hatay’da büyük yardım araçlarının giremediği noktalara insani yardımları ulaştırmak için yola çıktı. Kuryelerin motorları Muratpaşa Belediyesi’nin Tır'ıyla bölgeye ulaştırılacak.
- Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin yaşandığı illerden Malatya’ya 50 çadır gönderdi. 16 metrekare genişliğindeki çadırlar, gönüllülerin de yardımıyla kamyonlara yüklendi.
-Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin meslek edindirme, sanat ve hobi kurslarındaki gönüllüler, deprem felaketinin yaşandığı bölgeye kefen ve ceset torbası hazırlıyor. Bugüne kadar bin kefen ve 2 bin ceset torbası bölgeye gönderildi.
-Muratpaşa Belediyesi, 50 çadırın ardından Kahramanmaraş ve Malatya’ya 6 konteyner gönderdi. 50 çadır ve 400 kampet daha bu hafta bölgeye sevk edilecek.
-Muratpaşa Belediyesi’nin askılara asılı giysileri, numaralarına göre ayrılmış ayakkabılarıyla kente gelen depremzedeler için bir mağaza gibi düzenlediği merkezlerinden bugüne kadar, 42 bin 461 afetzede ücretsiz yararlandı.
-Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından kente gelip ev kiralayan depremzedeler için ‘eşya yardım’ kampanyası başlattı.
Depremin ilk gününden bugüne kadar afet bölgesine Türkiye’nin her belediyesinin yaptığı gibi Antalya Muratpaşa Belediyesi de resmen seferber oldu.
Dikkat edilirse yardım çalışmalarına Başkan Ümit Uysal’ın ismine hiç yer vermedim. Özellikle de yaptım zira yardımlar şahıs değil kurum bazında olmuştur hep.
Ve depremin üzerinden 15 gün geride kaldı. Kanayan yaralar imkanlar nispetinde sarılmaya çalışılıyor, çalışmalar devam da edecek.
Yukarıda yazdıklarım bir belediyenin afet bölgemize elinden geldiğince yaptıkları hizmetlerden bazıları.
15 gündür deprem nedeniyle-ki normaldir kendi bölgesine pek zaman ayıramadığına inandığım Muratpaşa’da bazı insanlarımız baya dertli.
Misal eski köşe yazarlarımızdan Yusuf Ziya Akpulat.
E-mail atmış. Demiş ki:
Vedat Bey. Yalım parkı bilirsiniz. İnsanlar için tuvalet ve çeşme yok. Millet sağa sola işiyor. Köpeklerin 2 tane çeşmesi var insanlara yok. Çocuklar oyun parkında oynuyor pisleniyorlar. Anneleri marketten pet şise şu alıp temizliyor.
Adam ailesiyle oturuyor yan masada birayı çeken kalkıyor ağaç dibine işiyor. Yarın bir gün burada cinayet işlenmezse ben bir şey bilmiyorum.
Biz elçiyiz.