-4 Boyutlu Vektör: Grafik kodunda yaygın olarak görülebilen bir veri tipi. Homojen koordinatları veya RGBA verilerini tutabilir.Yanında fazladan bir değer daha tutabilen üç boyutlu bir vektör olarak düşünülebilir.
-Arttırılmış Gerçeklik (Augmented Reality): Bilgisayar tarafından oluşturulan içeriğin gerçek dünya ya yansıtılması. Kullanıcı bu içerik ile etkileşime de geçebilir. Örnek vermek gerekirse çoğu insanın telefonu ile kullanabileceği yüz filtreleri arttırılmış gerçekliğe örnektir.
-Back-Face Culling: Arka yüz temizliği olarak çevirmek mantıklı geliyor ama dilimizdeki karşılığının tam olarak ne olduğundan emin değilim. Basitçe ne olduğunu anlatmak gerekirse, kullanıcı tarafından görünmeyen poligonların çizilmesi anlamsız olacağı için, kamera tarafından görünmeyen poligonlar tespit edilir ve atılır. Amaç sistemin iş yükünü azaltmak ve performansı arttırmaktır.
